ГоловнаБлогиБлог Юрія Колесникова

Паспорти Лугандону і блокада

Перше, що мене здивувало, – НІХТО в українських ЗМІ не звернув увагу на лише один факт: історія з блокадою та визнання «паспортів» ЛДНР Російською Федерацією відбулися одночасно. Друге, що теж здивувало, – НІХТО не поставив запитання блокадникам: чому вони не починали блокаду у травні-серпні, коли був час на прийняття рішення по компенсації втрат антрациту?

Чому почали блокаду, коли на вулиці мороз -20ºС? І чому саме в цей час почав виповзати в медіа Арсеній ЯЦЕНЮК?

«Роттердамське вугілля»

Я не ставлю запитання, чому ми сплачуємо комуналку, наче вугілля завозиться з Роттердаму, хоча воно з Донбасу? Більше того – з його окупованої частини.

Тобто, коли почалися історії про необхідність збільшення комунальних платежів, і Прем’єр-міністр з усім урядом і Президент Петро ПОРОШЕНКО особисто знали, що це відкритий, протягнутий на законодавчому рівні, грабунок населення. І вони на нього пішли СВІДОМО.

Так звана «роттердамська схема» якраз і передбачала закупівлю вугілля за заниженими цінами на Донбасі, а рахунки в комунальних платіжках – як за вугілля з-за кордону. З цього отримує прибуток лише десяток людей. Перших двох я назвав.

Що ж до вимог МВФ та ЄБРР (Європейський Банк реконструкції та розвитку), на які вони посилаються, – це відверта, нахабна брехня. Міжнародні банківські структури під час кредитування цікавить лише два питання: реформування економіки та повернення кредиту і процентів. Решта – не їхня турбота. Тому комунальні платежі і тим більше пенсійний вік їх НЕ ЦІКАВЛЯТЬ з позначкою ВЗАГАЛІ.

«Південноафриканське вугілля»

Я також не ставлю запитання про так зване «вугілля», яке не горіло в топках. І яке, нагадую, чомусь охоче закупав саме уряд ЯЦЕНЮКА. Про це «південноафриканське вугілля» я Вам розповім коротко. Воно теж з Донбасу. А не горить воно тому, що працює «схема Аліка Грека» (він же Ахать БРАГІН, покійний).

Ця схема напрочуд проста: серед пустої породи є ґрунт чорного кольору. Антрацит мішають із чорною пустою породою і це лайно йде до теплоелектростанцій. Звісно, воно не горить і його допалюють мазутом та газом. Відповідно, тепломережі стають нерентабельними і, правильно, – продаються приватним власникам. Саме з цієї схеми почалася «приватизація», наприклад, «Київенерго». І саме тому за т.зв. «чорні терикони» і контроль над ними, на Донбасі вирізали сім’ями.

При Кучмі це почали придушувати. Відновили схему при Ющенкові. При Януковичі вона набула такого «змісту», що саме за цією схемою було взято під контроль тепло-електромережі України. Ви, до речі, чули про розслідування НАБУ історій про приватизацію тепломереж? А про розслідування причин, чому не горить вугілля, чули? І не почуєте, бо ставити під юридичний сумнів святі речі – то правова єрєсь.

Тепер про «патріотичну блокаду»

«Дебіли, бл…ть», – саме цей «перл» з лексікону взірця російської дипломатії та культури Сергія ЛАВРОВА спадає на думку, коли дивишся на «блокадну» історію. Мені не шкода донбасян на окупованих територіях – вони хотіли «рускій мір», вони його отримали. Мені не шкода бізнес Рината АХМЕТОВА та його патронів Юхима ЗВЯГІЛЬСЬКОГО та Володимира РИБАКА – шантаж України зразка 2005 року, на який повівся Віктор ЮЩЕНКО, не пройшов і вони за це несуть збитки. І не кажіть мені на третій рік війни, що там українські підприємства – це промисловий актив російських окупантів!

А ще окупанти вивели з-під контролю донецької олігархії місцевих бандитів, озброїли їх. І тепер колишні «шістки» підконтрольних АХМЕТОВУ бандформувань російською (!) артилерією гамселять Авдіївський коксохімічний завод, а на окупованих територіях ріжуть на металобрухт його активи та, тут скажемо коректно, активи його керівників. Донецька олігархія могла зупинити це все, але не зробила цього.

Проте не буду зайвими знаннями та доказами множити скорботу. Давайте поговоримо про «блокаду торгівлі із окупантами та терористами» як про окреме явище. Готові? Тоді…

По-перше, блокада товарообігу з боку ОРДЛО та РФ почалася (тут увага!) 28.01.2017 року! Тобто до того, як перші АТОшники виперлися на залізничні шляхи. Фактично, «блокадники» перевели відповідальність за наслідки блокади з ОРДЛО та Росії на Україну. І ця інформаційно-психологічна операція (або ІПсО) була єдиною метою організаторів цього шоу.

Саме тому вони і зупиняли пусті вагони. Товарообігу вже не було. Останній завантажений ешелон з України – той, що показали по телебаченню, – йшов із Харкова, і віз бронелист. Переплутати його із чимось іншим, якщо ти хоч раз бачив його на власні очі, неможливо.

По-друге, мета блокади з боку Росії та ОРДЛО – добрати мобілізаційний ресурс для терористичних угруповань. Тобто, мети насправді дві: утилізація населення на окупованих територіях – скорочення чисельності тих, кого потрібно годувати, – і, одночасно, збільшення втрат ЗСУ внаслідок боєзіткнень.

Організатори «блокади» з українського боку поклали відповідальність за це на Україну. Вони щиро блокували залізницю і не знали, у чому насправді беруть участь. Відповідно, НЕ дивуйтеся і підриву гілки залізниці на Луганськ з боку окупантів. Їм тепер не треба приховувати свої дії – «картинку» наші йолопи їм вже зробили.

Чому пройшло таке тупе двоходове російське ІПсО в Україні на третій рік війни? Може, тому, що замість Міністерства інформаційної політики у нас МінСтець? А може тому, що замість Служби Безпеки України у нас Служба Брелків України – тут абревіатура однакова, а от наповнення...

А головне – брехня з боку керівництва країни, уряду та Верховної Ради досягла таких меж, що важко відрізнити: де російське ІПсО, а де інформаційне забезпечення олігархічного бізнесу. Бо виганяти автозаки на вулиці Києва на Річницю Майдану – це вже навіть не злочин і не помилка, це – ДІАГНОЗ.

Тепер про «паспорти» ЛДНР

Позиція Дональда ТРАМПА, якої очікувала Росія, активізуючи бойові дії на Донбасі, виявилася не очікуваною. Він пояснив, чий насправді Крим і де місце Росії і Володимира ПУТІНА у харчовому ланцюжку.

Якщо розповідати, що сказали президентові РФ мовою його ленінградської юності, то виглядало це десь так:

США: Вова! Ушлепков своих из Донбасса и Крыма убери!

РФ: Та базара нет, но как? Они же паспорта Украины порвали! И некоторые наши придурки – паспорта РФ порвали. Русские паспорта есть только в Крыму – там разберемся. А из Донбасса как их легально забрать-то? Они же какой-то легализации требуют! Их же как-то регистрировать надо!

США: Вова! Нам это пофиг. Ушлепков своих из Донбасса и Крыма убери и сам оттуда вали, чтобы и не воняло тобой. Ты понял?

РФ: Пацаны! Базара нет, все понял. Санкции снимете?

США: Вова! Не хами! Для России – болт без резьбы от границы Украины до Охотского моря и Камчатки! Но бабки, лично тебе и пацанам – кто в теме и в доле, – позволим сохранить и передать детям и внукам. Но с Японией тоже реши. И отдельно с Китаем! Чтобы в Африку, на Памир и Ближний Восток не лез. Правильно реши, чтобы тишина и иероглифы с флажками до Урала. Ты понял?

РФ: Базара нет, пацаны, – все понял. Братве расчешу по понятиям и бабкам.

США: Ну, тогда иди с Богом.

Тобто визнання Росією паспортів лугандону – ЦЕ НЕОБХІДНА УМОВА ВИВЕДЕННЯ ТЕРОРИСТІВ З ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ!

А от вереск у ЗМІ про визнання «паспортів» ЛДНР та той факт, що через натовп… не дуже розумних громадян Україна взяла на себе відповідальність за РОСІЙСЬКУ БЛОКАДУ, – дозволяють Росії затягнути конфлікт ще на кілька місяців.

Тобто, рішення про розблокування товарообігу (ясно, що це лишиться на папері) та мовчання про «паспорти» луганди та донбабве – це той рідкісний випадок, коли Петро ПОРОШЕНКО був правий повністю.

Юрій Колесников Юрій Колесников , Журналіст
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram