ГоловнаПолітика

Генсек НАТО вимагає від Росії домогтися припинення вогню на Донбасі

Єнс Столтенберг закликав повернути режим перемир'я.

Генсек НАТО вимагає від Росії домогтися припинення вогню на Донбасі
Йенс Столтенберг
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав до негайного припинення вогню на Донбасі.

"Ми бачимо найсерйозніший за довгий час сплеск насильства. Ми закликаємо до негайного повернення режиму припинення вогню і відведення всього важкого озброєння, забороненого Мінськими угодами", - наводить слова Столтенберга прес-служба НАТО.

Столтенберг зазначив, що спостерігачам ОБСЄ слід забезпечити безперешкодний доступ, у тому числі до ділянки російсько-українського кордону.

Він також висловив стурбованість гуманітарною ситуацією в Авдіївці.

"Ми закликаємо Росію використовувати свій істотний вплив на сепаратистів, щоб покласти край насильству. Усі сторони повинні повною мірою виконувати свої зобов'язання відповідно до Мінських домовленостей", - зазначив генсек.

Столтенберг також підкреслив, що НАТО продовжить надавати політичну і практичну підтримку Україні.

Нагадаємо, напередодні США висловили стурбованість у зв'язку з ескалацією бойових дій на Донбасі і закликали до негайного відновлення перемир'я.

Кремль назвав загострення ситуації на Донбасі приводом для якнайшвидшого відновлення діалогу між РФ і США, в тому числі стосовно України.

Російсько-окупаційні війська з неділі штурмують позиції сил АТО в Авдіївці. Ситуація різко загострилася і на інших ділянках фронту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram