ГоловнаПолітика

Генштаб вирішив призвати випускників військових кафедр, які не служили

Таким чином планується укомплектувати первинні офіцерські посади.

Генштаб вирішив призвати випускників військових кафедр, які не служили
Фото: dyvys.in

В Україні у 2017 році будуть призивати на військову службу офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри вищих навчальних закладів і раніше не служили.

Про це заявив заступник начальника головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Марк Андрусяк в ефірі радіо "Армія FM".

"Ми плануємо в цьому році провести такий призов офіцерів на військову службу. Такий вид служби називається "військова служба за призовом осіб офіцерського складу". Термін служби складе 18 місяців. Щодо таких призовників будуть діяти норми про збереження за ними місця праці і зарплати", - розповів він.

Перший набір планується вже в лютому. Як зазначив Андрусяк, офіцери запасу будуть служити в зоні АТО, але тільки після відповідної підготовки.

Головнокомандувач ЗСУ, начальник Генштабу Віктор Муженко пояснив, що призиваючи на службу "офіцерів-строковиків", планують укомплектувати офіцерські посади - як первинні, так і на рівні органів військового управління.

"Нам необхідно систематизувати дані про офіцерів запасу, здатних проходити військову службу. Зокрема, це стосується людей, які не служили, але мають вищу освіту та отримали військові звання офіцерів запасу. Щорічно такі офіцерські звання отримують 9-10 тис. осіб. Це потужний ресурс, який повинен ефективно використовуватися", - наголосив головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко підписав закон, що дозволяє звільняти військових-контрактників першої хвилі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram