ГоловнаПолітика

Справу Єфремова передано до суду

Генпрокурор перерахував п'ять інкримінованих Єфремову злочинів.

Справу Єфремова передано до суду
Фото: facebook.com/Юрій Луценко

Управління з розслідування скоєних злочинними організаціями злочинів Генеральної прокуратури України в середу направило в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді 7-го скликання Олександра Єфремова.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив у Facebook.

Луценко зазначив, що Єфремов звинувачується в державній зраді, скоєнні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, організації захоплення будівлі управління Служби безпеки України в Луганській області з метою незаконного користування нею і перешкоджання нормальній діяльності установи, організаційного сприяння створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка".

Напередодні повідомлялося, що Єфремову і його адвокатам вручили обвинувальний акт.

Нагадаємо, Єфремова затримано 30 липня на борту літака "Австрійських авіаліній". Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство має прямі докази щодо ролі Єфремова в організації "ЛНР".

ГПУ підозрює колишнього голову ПР у заволодінні шляхом зловживання службовим становищем, майном підприємства "Луганськвугілля" (ч. 5 ст. 191 КК України), вчиненні умисних дій з метою зміни територіальних кордонів України, що призвело до смерті людей і інших тяжких наслідків (ч . 3 ст. 110 КК України), а також в скоєнні організаційного та іншого сприяння створенню терористичної організації "ЛНР" (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Луценко також не виключає, що справа Єфремова буде розглядатися в Луганській області.

5 січня Апеляційний суд Києва розгляне скаргу захисту Єфремова на продовження арешту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram