ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про дострокову пенсію для учасників АТО

Право на достроковий вихід на пенсію надано також подружжю загиблих військових.

Порошенко підписав закон про дострокову пенсію для учасників АТО
Фото: Пресс-служба президента Украины

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб з числа учасників антитерористичної операції".

Про це повідомляє прес-служба президента.

Документом вносяться зміни в закон "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та надається право на призначення пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками - 50-55 років військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, які брали безпосередню участь в АТО в районах її проведення при наявності страхового стажу не менш ніж 25 років для чоловіків і 20 років для жінок.

Таке саме право отримують учасники бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в складі добровольчих формувань, які були включені до складу ЗСУ, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії та інших утворених, відповідно до законів України, військових формувань і правоохоронних органів, а також військовослужбовці (резервісти, військовозобов'язані), особи рядового, начальницького складу та добровольці, волонтери, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва, отриманих під час участі в АТО.

Дружинам (чоловікам), якщо вони не взяли повторний шлюб, і батькам зазначених категорій громадян, які загинули або зникли безвісти, померли внаслідок поранення, контузії або каліцтва, отриманих під час участі в АТО, забезпеченні її проведення також надається право на призначення пенсії за віком.

Закон набуває чинності через місяць з дня його опублікування.

Нагадаємо, пенсійний вік для чоловіків в Україні становить 60 років. Піти на пенсію в 2017 році зможуть жінки, народжені з 1 квітня по 30 вересня 1959 року (у 58 років, з квітня по кінець вересня 2017 року).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram