ГоловнаПолітика

Росія погодилася на "нормандську" зустріч у Мінську

Лавров не виключає, що це буде "зустріч заради зустрічі".

Росія погодилася на "нормандську" зустріч у Мінську
Фото: mid.ru

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров прийняв пропозицію взяти участь у зустрічі голів МЗС "нормандської четвірки" в Мінську.

Про це він сказав у четвер в Москві.

"Зберігається досить серйозний ризик, що все це знову може виявитися зустріччю заради зустрічі. Проте якщо мої інші колеги по «нормандському формату» готові піти на такий ризик, то ми поїдемо на зустріч 29 листопада. Ми всі були на зустрічі лідерів 19 жовтня, всі пам'ятаємо, про що тоді домовилися. Напевно, буде корисно подивитися один одному у вічі і нагадати про ті домовленості", - цитує Лаврова прес-служба МЗС РФ.

Нагадаємо, в жовтні голови країн "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) доручили міністрам закордонних справ до кінця листопада розробити план заходів для реалізації Мінських домовленостей ("дорожню карту").

Україна визначила для себе п'ять ключових позицій, які повинні бути в цій "дорожній карті". Це передача неконтрольованої ділянки кордону під моніторинг ОБСЄ, виведення російських військ і озброєнь, забезпечення безпеки можливих місцевих виборів силами міжнародного компонента, розпуск усіх структур "Л/ДНР" і звільнення всіх українських заручників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram