ГоловнаПолітика

Янукович з'явиться на допит по відеозв'язку 28 листопада

Екс-президент заявив, що він обурений сьогоднішніми подіями.

Янукович з'явиться на допит по відеозв'язку 28 листопада
Фото: EPA/UPG

Колишній президент України Віктор Янукович заявив, що 28 листопада знову прибуде в Ростовський обласний суд, щоб дати свідчення по відеозв'язку українському суду.

Про це він сказав у п'ятницю на засіданні суду в Ростові.

"Я обов'язково буду", - сказав Янукович.

У Ростовському суді підтвердили можливість забезпечити допит 28 листопада шляхом відеоконференцзв'язку.

Янукович також сказав журналістам, що "обурений тим, що сталося".

"Тут питання одне: кому це вигідно. Сьогодні ми дізналися, що "Правий сектор", радикали, знову за принципом Майдану працюють за межами українських законів. Влада це схвалює. Зараз прозвучала заява Авакова, що ми не дамо Януковичу інформаційний майданчик. Це що означає? Що міністр внутрішніх справ не виконує рішення суду. Суд вирішив мене допитати як свідка", - заявив він.

За словами адвоката Януковича Віталія Сердюка, в нинішньому зриві допиту є ознаки злочинів, передбачених ст.367 Кримінального кодексу (службова недбалість з боку поліції) і ст. 374 Кримінального кодексу (порушення права людини на захист з боку протестувальників).

Нагадаємо, допит Януковича по відеозв'язку, який мав початися в п'ятницю 13:00, відклали на 13:00 28 листопада. Рішення про перенесення допиту ухвалено у зв'язку з тим, що правоохоронці не змогли доставити обвинувачених "беркутівців" до зали засідань. Це сталося тому, що кілька десятків людей з прапорами "Правого сектору" заблокували виїзд із Лук'янівського СІЗО.

Янукович же прибув у Ростовський обласний суд, звідки мали організувати відеозв'язок.

Допит Януковича має відбутися в рамках справи проти п'ятьох колишніх "беркутівців", яких підозрюють у вбивстві 48 євромайданівців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram