ГоловнаСуспільствоВійна

Кучма сумнівається, що голови МЗС "нормандської четвірки" зможуть вчасно узгодити "дорожню карту"

Екс-президент України нагадав, що не голови МЗС домовляються про текст "дорожньої карти", а радники.

Кучма сумнівається, що голови МЗС "нормандської четвірки" зможуть вчасно узгодити "дорожню карту"
Кучма
Фото: EPA/UPG

Представник України в Тристоронній контактній групі, другий президент України Леонід Кучма сподівається на узгодження "дорожньої карти" головами МЗС "нормандської четвірки", проте не має ілюзій у цьому питанні.

"У мене надія все-таки на "дорожню карту" міністрів закордонних справ", - сказав Кучма журналістам.

Він висловив сумніви, що вдасться протягом місяця (домовлений лідерами "нормандської четвірки" термін) розробити та узгодити "дорожню карту".

"Наскільки я знаю, наприкінці місяця вони (голови МЗС, - ред) повинні зустрітися. Але я не чув ні від однієї сторони впевненості, що ми будемо рухатися в правильному напрямку", - зазначив Кучма.

За його словами, у міністрів закордонних справ більше прав, ніж у членів Тристоронньої контактної групи.

"Моя особиста позиція як представника Тристоронньої контактної групи - хлопці, давайте на-гора результат. Давайте не скидати на Мінську контактну групу те, що ви зобов'язані зробити. А це (спроба, - ред.) - відійти вбік, щоб було на кого показувати пальцем. У нас же на адресу Тристоронньої контактної групи більш ніж достатньо "компліментів", - додав Кучма.

Він нагадав, що не голови МЗС домовляються про текст "дорожньої карти", а радники.

"А коли радники, то кожен їде зі своєю "дорожньою картою", і кожна відрізняється від протилежної сторони, особливо я маю на увазі українську і російську, - пояснив екс-президент. - Наша позиція відома, зрозуміла. Але коли це все відбудеться? Будемо чекати".

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко і федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель у телефонній бесіді 21 листопада домовилися про проведення наприкінці листопада зустрічі голів МЗС "нормандської четвірки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram