ГоловнаПолітика

Україна і Польща обговорили питання співпраці у військовій сфері

Сторони приділили особливу увагу активізації діалогу в контексті відносин України з НАТО.

Україна і Польща обговорили питання співпраці у військовій сфері
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з керівником Бюро національної безпеки Республіки Польща Павлом Солохом.

Співрозмовники обговорили питання двостороннього співробітництва у військовій та військово-технічній сфері. Було наголошено на важливості укладення найближчим часом двосторонньої угоди про співпрацю у сфері оборони.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Окремо відзначено успішну діяльність українсько-польсько-литовської бригади (ЛитПолУкрбригу). Президент також висловив вдячність польській стороні за сприяння в професійній підготовці українських офіцерів і військових лікарів.

Сторони приділили особливу увагу активізації діалогу в контексті відносин України з НАТО.

Співрозмовники також обговорили ситуацію на Донбасі. Президент України подякував Польщі за підтримку рішення Ради Європейського Союзу про продовження санкцій проти Російської Федерації, які повинні діяти до звільнення окупованих територій України "для мотивації Росії щодо виконання Мінських угод".

Голова Української держави подякував Польщі за чітку позицію невизнання легітимності виборів у Державну Думу РФ на тимчасово окупованій території Криму.

Президент висловив сподівання, що Польща і надалі продовжить активну політику в регіональному співробітництві, зокрема під час свого головування у Вишеградській четвірці.

Голова Української держави також закликав не політизувати історичне минуле і наголосив, що не можна дозволити панувати антиукраїнським або антипольським настроям, від яких виграє третя сторона - країна-агресор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram