ГоловнаПолітика

СБУ перевіряє сюжети "Інтера" часів Столярової

Спецслужба відреагувала на заклик Авакова.

СБУ перевіряє сюжети "Інтера" часів Столярової
Фото: http://gorozhanin.dp.ua

Служба безпеки України проводить психологічно-лінгвістичну експертизу телевізійних сюжетів колишньої креативної продюсерки програми "Подробиці тижня" на телеканалі "Інтер" Марії Столярової.

"Протягом 2016 року в рамках кримінального провадження досліджуються діяння громадянки «С» і на території, не підконтрольній Українській державі, і на решті території України. Зараз відбувається лінгвістично-психологічне дослідження телевізійних сюжетів, відеоматеріалів та інших джерел інформації з її виступами і коментарями. За наявності достатніх даних для обґрунтованої підозри щодо громадянки «С» органом досудового розслідування СБУ будуть ухвалені відповідні процесуальні рішення", - написала спікер спецслужби Олена Гітлянська у фейсбуці.

Так вона відреагувала на заклик міністра внутрішніх справ Арсена Авакова до СБУ перевірити інформацію про роботу декотрих співробітників "Інтера" в інтересах Кремля.

Нагадаємо, на початку серпня в інтернет потрапило листування співробітниці "міністерства державної безпеки ДНР" Тетяни Єгорової з російським журналістом Леонідом Муравйовим, співробітниками телеканалів "Інтер" і "Донбас" (заснований ТРК "Україна"). Згідно з ним, ці канали узгоджували свої сюжети з керівництвом "ДНР".

Незабаром у мережу також потрапило листування Марії Столярової, російської продюсерки "Інтера", яку вислали з України на початку року. З нього випливає, що Шувалов працює в Україні в інтересах Кремля.

2014 року СБУ спробувала вислати Шувалова з країни, але цього не зробили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram