ГоловнаПолітика

Шустеру дозволили працювати в Україні

Рішення центру зайнятості призупинили.

Шустеру дозволили працювати в Україні
Фото: www.kp.ru

Держслужба зайнятості призупинила рішення про анулювання дозволу на роботу в Україні телеведучому Савіку Шустеру.

Про це повідомляють на сторінці служби у фейсбуці.

"Державна служба зайнятості (центральний апарат) призупинила дію рішення Київського міського центру зайнятості про анулювання дозволу на застосування праці громадянина Канади Савіка Шустера в Україні до з'ясування обставин", - сказано в повідомленні.

Таке рішення центральний апарат ухвалив після письмового звернення Шустера до керівництва служби.

При цьому виконувач обов'язків голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко назвав правовим рішення Київського міського центру зайнятості.

"Увалюючи наказ №54, Київський міський центр зайнятості діяв у межах своїх повноважень виключно в рамках правового поля. Водночас хочу зазначити, що служба зайнятості - це вже не стара архаїчна структура. Ми перебуваємо в стані реформи і завжди відкриті до будь-кого. До мене надійшла заява громадянина С. Шустера - і, реагуючи на цей документ, ми припиняємо рішення наказу до з'ясування обставин. Тож на сьогодні дозвіл на застосування праці громадянина Канади Шустера №43388 є дійсним до з'ясування обставин", - заявив Кравченко.

Нагадаємо, Київський міський центр зайнятості своїм наказом від 25 квітня анулював дозвіл на застосування праці громадянина Канади Савіка Шустера в ТОВ "СавікШустерСтудія" на посаді генерального директора.

Дозвіл було анульовано, оскільки центр зайнятості виявив недостовірні дані в поданих роботодавцем документах. У них значилося, що Шустер не є фігурантом кримінальних проваджень в Україні. При цьому 22 квітня в Держслужбу зайнятості надійшов лист від Державної фіскальної служби про те, що проти Шустера існує кримінальне провадження за підозрою в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Сам Шустер назвав заборону працювати в Україні наступом на свободу слова й оголосив голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram