Миколаївщина потопає в беззаконні

За останні два роки, відколи вищі обласні державні посади обійняли представники "Батьківщини" й "Народного фронту" Меріков і Романчук, конституційний правопорядок на Миколаївщині фактично став віртуальною категорією.

Черговим підтвердженням цьому є надзвичайна подія в смт Арбузинка. 27 квітня до службового кабінету голови Арбузинської райдержадміністрації Олександра Палія вдерлися директор державного підприємства "Агрономія", депутат обласної ради від "Батьківщини" Сергій Чмир з "групою підтримки". Вони напали на голову РДА, побили його, порвали на ньому одяг і вчинили погром у кабінеті. Основним нападником був Чмир, він наносив удари, порвав одяг, розбив ноутбук.

Нападники придумали актуальну для сьогодення "легенду прикриття" – начебто вони борються проти закриття "малокомплектних" шкіл, хоча вони чудово обізнані, що не голова райдержадміністрації Палій приймає подібні рішення. Справжня причина цього бандитизму серед білого дня зовсім інша – Олександр Палій є кісткою в горлі корупційній "команді" голови ОДА Мерікова, до якої входить і С. Чмир. Бо саме цей голова райдержадміністрації бореться зі злочинними корупційними схемами, які стали повсюдними за часів Мерікова в області. Без всякого сумніву, цей нахабний злочин вчинено Чмирем за змовою із Меріковим, під його "дахом" Чмир сподівається на повну безкарність.

Також Палій, захищаючи місцевих селян і фермерів, вимагає притягнення до кримінальної відповідальності С. Чмира, який грабує державне підприємство"Агрономія" та місцевих дрібних сільгоспвиробників, знущається над працівниками підприємства і селянами. Вже двічі Меріков і Чмир з грубими порушеннями законодавства організовували "недовіру" Палію від райради, а тепер вирішили залякати через фізичну розправу.

Я знаю Олександра Палія як порядну й відповідальну людину, очільника району, який дійсно щиро переймається проблемами його мешканців. На 28 квітня у нього запланована зустріч із громадою села Григорівка для обговорення ситуації з місцевою школою. Палій цілком і повністю підтримує політику Президента України щодо виключно добровільного об'єднання громад, він категорично проти ліквідації малих шкіл, і тут його позиція не співпадає з "політикою" голови ОДА Мерікова, який відкрито зловживає службовим становищем, намагаючись примусово загнати селян у "об'єднані громади", такі собі "нові колгоспи" районного масштабу.

А сьогодні сталася ще одна надзвичайна подія: Чмир погрожував Палію вбивством, якщо той негайно не піде з посади голови РДА. Без сумніву - також санкціоновано Меріковим.

Направляю звернення до Президента України і Прем'єр-міністра України з вимогою негайного звільнення В.Мерікова з посади.

Аркадій Корнацький Аркадій Корнацький , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram