ГоловнаПолітика

"Відродження" та УСПП домовилися про співпрацю

Партії планують просувати економічні законопроекти.

"Відродження" та УСПП домовилися про співпрацю

Партія "Відродження" і Український союз промисловців і підприємців підписали Меморандум про співпрацю.

Про це повідомляє прес-служба партії.

Угоду було підписано в середу в Києві за участю керівника партії "Відродження" Віктора Бондаря і президента Українського союзу промисловців і підприємців Анатолія Кінаха.

За словами підписантів, метою Меморандуму є співпраця в напрямку законопроектної діяльності, зокрема розробки економічних законів. Яким, як зазначив Бондар, Верховна Рада приділяє сьогодні мало уваги.

"Україні необхідно ще мінімум 3 роки постійного зростання промислового виробництва, щоб досягти рівня економіки дворічної давності. Сьогодні парламент розглядає переважно політичні питання. Я сподіваюся, що разом з УСПП ми зможемо розробити пакет економічних законопроектів, ухвалення яких дасть поштовх для розвитку вітчизняної промисловості і які підтримає бізнес", - заявив після підписання Віктор Бондар.

За його словами, такий пакет законопроектів буде містити зміни до Бюджетного, Податкового та Митного кодексів, а також законопроекти щодо бюджетної децентралізації.

Президент УСПП Анатолій Кінах, своєю чергою, зазначив, що Україні необхідні якісно нові законодавчі ініціативи, а також чітка державна політика для пожвавлення експортної галузі.

"Сьогодні структура експорту України - це експорт колоніальної країни. Зараз близько 70% усього експорту становить сировина, тоді як національний машинобудівний комплекс «закрив» рік із падінням більш ніж на 80%. Такими темпами Україна скотиться до сировинного придатку розвинутих держав. Діловими організаціями, експертами були розроблені антикризові пропозиції, що дозволять стабілізувати економіку і повернути її до зростання. Нам дуже важливо в цьому контексті налагодити дієву співпрацю з парламентом і урядом, щоб досягти якісних перетворень у країні", - сказав президент УСПП.

Упродовж двох тижнів підписанти мають намір затвердити додаток до Угоди, де, зокрема, вказати конкретний перелік законопроектів, які планують розробити, і відповідальних за їх реалізацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram