ГоловнаПолітика

Міністр екології Семерак відсторонив свого заступника через скандал

Канцурака відсторонили на час службового розслідування

Міністр екології Семерак відсторонив свого заступника через скандал
Остап Семерак

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак відсторонив свого заступника Віктора Канцурака від виконання обов'язків на час проведення щодо нього службового розслідування.

Про це Семерак повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Міністерство звернулося до громадських активістів про надання фактів, які, на їхню думку, свідчать про корупційні діяння Канцурака. Ці матеріали ретельно вивчать і перевірять під час службового розслідування, процедуру якого я почав ще у вівторок. Про таке розслідування до мене як міністра звернувся сам Канцурак. На час перевірки його відсторонили від виконання обов'язків", - написав Семерак.

Нагадаємо, раніше прем'єр Володимир Гройсман звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням перевірити заступника міністра екології.

Канцурака призначили заступником міністра 20 квітня. За даними порталу "Наші гроші", за часів президентства Віктора Януковича Канцурак очолював Департамент заповідної справи Мінекології, керівником якого спочатку був Микола Злочевський, а потім Едуард Ставицький.

За даними ЗМІ, у 2011 році Канцурак входив до складу тендерного комітету Мінекології, який ухвалив рішення про закупівлю супутникових знімків території України в австрійської фірми Austroplan Austrian Engineering GMBH за завищеною ціною - 49,38 млн грн тоді, як Харківська національна академія міського господарства пропонувала продати ці фото лише за 250 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram