ГоловнаПолітика

Голова Рівненської області пішов у відставку через новий закон про держслужбу (оновлено)

Віталій Чугунніков віддав перевагу депутатству в облраді.

Голова Рівненської області пішов у відставку через новий закон про держслужбу (оновлено)
Виталий Чугунников
Фото: nardep.org.ua

Голова Рівненської обладміністрації Віталій Чугунніков 27 квітня подав у відставку, пишуть Українські Новини з посиланням на інформоване джерело в міськраді.

Зазначають, що Чугунніков звільнився під приводом того, що з 1 травня набуде чинності новий закон про державну службу, одна з норм якого забороняє суміщати посаду голови обладміністрації та депутата обласної ради. Чугунніков - депутат облради від Блоку Петра Порошенка. Чугунніков - нардеп минулого скликання парламенту від партії "УДАР", призначений губернатором у грудні 2014 року.

Оновлення. На сайті Президента з'явилися укази про звільнення Чугуннікова і призначення замість нього Олексія Муляренка, який до цього часу був секретарем Рівненської міськради (фракція БПП).

Учора голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко на прес-конференції зазначав, що норма закону про держслужбу, яка забороняє чиновникам бути депутатами місцевих рад, повинна поширюватися тільки на тих держслужбовців, які візьмуться за виконання своїх обов'язків з 1 травня - після набуття чинності цього закону.

"Люди були обрані на посади, коли існувало ще попереднє законодавство про держслужбу, коли було невідомо, яким буде новий текст, якими будуть нові норми. І, власне, ця заборона повинна стосуватися вже тих держслужбовців, яких будуть обирати до міських рад надалі.

А ті держслужбовці, які вже сьогодні мають представницькі мандати, можуть залишитися і поєднувати цю роботу", - переказало агентство УНІАН слова Ващенка.

Нагадаємо, новий закон про держслужбу також передбачає конкурси на всі посади державної служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram