ГоловнаПолітика

Радбез ООН завтра розгляне ситуацію на Донбасі та в Криму, - Порошенко

Заступник міністра закордонних справ поінформує міжнародне співтовариство про злочинні дії окупантів

Радбез ООН завтра розгляне ситуацію на Донбасі та в Криму, - Порошенко
Фото: un.org

28 квітня о 22:00 за київським часом відбудеться відкрите засідання Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, ініційоване Постійним представництвом України при ООН за дорученням Президента.

Про це повідомив Президент Петро Порошенко в facebook.

Причиною ініціювання засідання Радбезу ООН голова держави назвав погіршення ситуації на Донбасі та невиконання Росією Мінських домовленостей.

"Дав інструкції заступнику міністра закордонних справ В. Пристайкові донести міжнародному співтовариству останню інформацію про злочинні дії окупантів на Донбасі та в Криму, зокрема про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу", - написав Президент.

Нагадаємо, у вівторок, 26 квітня, підконтрольний Росії "верховний суд" Криму заборонив Меджліс кримськотатарського народу, визнавши його екстремістською організацією. Під час засідання "прокурор" Криму Наталія Поклонська, яка і була ініціатором процесу, заявила, що Меджліс нібито співпрацює з організацією "Хізб ут-Тахрір", визнаною в РФ терористичною.

Раніше, 13 квітня, "прокуратура" Криму призупинила діяльність Меджлісу. 18 квітня Мін'юст РФ вніс Меджліс до переліку екстремістських організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram