ГоловнаПолітика

Гройсман улаштував прочуханку Насірову через контрабанду лісу

Чопські активісти знайшли 24 вагони з деревиною на експорт.

Гройсман улаштував прочуханку Насірову через контрабанду лісу
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр Володимир Гройсман зустрівся з головою Державної фіскальної служби Романом Насіровим у зв'язку з інцидентом у Чопі Закарпатської області, де активісти запобігли контрабанді 24 вагонів лісу.

Про це повідомляють на сайті Кабміну.

Йдеться про події 17 квітня. Тоді в зоні митного контролю вантажних перевезень у Чопі активісти виявили 24 вагони лісу високої якості, який намагалися переправити у Словаччину. У документах вантаж був зазначений як дрова. В Україні експорт лісу заборонено законом.

Гройсман доручив Насірову провести службове розслідування і покарати винних.

"Я хотів би, щоб кожен, хто був причетний до цього - хто відправляв, хто робив оформлення, хто підписував - вони всі повинні бути покарані, і їхні матеріали повинні бути передані в Національне антикорупційне бюро", - зазначив він.

Також Гройсман доручив з'ясувати причетність до цього інциденту працівників "Укрзалізниці", екологів і лісників. Прем'єр вимагає звільнення всіх винуватих.

Гройсман також закликав прийняти кадрові рішення щодо керівництва митниці.

"Без керівництва митниці такі речі не можуть робитися. Це серйозні вагони, платформи, які були завантажені цим кругляком. Я вважаю, що вони налагодили системний бізнес на контрабанді і роблять це. Тому я вважаю, що повинні бути найжорсткіші кадрові рішення, які тільки можливі", - сказав він.

Насіров відповів, що службове розслідування цього інциденту вже триває і має завершитися цього тижня.

Нагадаємо, закон, який увів 10-річний мораторій на експорт лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді, набув чинності в липні минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram