ГоловнаПолітика

Савченко покращало

Українка майже відійшла від голодування

Савченко покращало
Фото: EPA/UPG

Українка Надія Савченко "Майже відійшла після голодування", повідомив її адвокат Марк Фейгін, який у понеділок відвідав її в російському СІЗО.

"Вона вже практично повернулася [до нормального режиму харчування]. Вона тверду їжу не їсть, дитяче харчування в баночках вона зараз їсть для того, щоб налагодити травлення. Я думаю, що найближчого тижня, днями вона буде нормально харчуватися, нормально себе почувати", - сказав він телеканалу "112".

Він додав, що Савченко схудла, проте вага її цілком нормальна.

Нагадаємо, 22 березня Донецький міський суд Ростовської області РФ засудив Савченко до 22 років позбавлення волі за сфабрикованою справою. Від оскарження вироку українська військовослужбовець відмовилася, у зв'язку з чим рішення вже 6 квітня набуло чинності. Після чого протягом майже двох тижнів Савченко тримала сухе голодування.

18 квітня долю Савченко під час телефонної розмови обговорювали Володимир Путін і Петро Порошенко. У Кремлі повідомити деталі спілкування двох президентів відмовилися, а український лідер заявив, що під час розмови вдалося узгодити алгоритм звільнення Савченко. 19 квітня Порошенко зателефонував Савченко і переконав її призупинити голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram