ГоловнаПолітика

Стан здоров'я Савченко назвали критичним

Етапувати українку рівносильно смерті.

Стан здоров'я Савченко назвали критичним
Фото: EPA/UPG

Українка Надія Савченко, засуджена в РФ до 22 років колонії, перебуває в критичному стані, пише помічник Савченко Олег Мезенцев у фейсбуці з посиланням на слова члена Громадської спостережної комісії (ОНК) Новочеркаська лікаря Валентину Череватенко, яка оглядала засуджену 15 квітня.

"Етапувати Надю рівносильно смерті, у неї всередині все пече", - повідомив Мезенцев. "Слини дуже мало, сечі теж дуже мало, ледь вистачило, щоб взяти аналіз. Стрімко втрачає вагу", - наводить Мезенцев слова Череватенко.

Міністерство закордонних справ України також повідомило про "вкрай важкий стан здоров'я" Савченко і наголосило на необхідності допустити до неї українських лікарів. Як говориться в заяві, опублікованій на сайті МЗС, російська сторона досі не дає на це дозвіл.

Водночас держсекретар США Джон Керрі в п'ятницю в телефонній розмові з головою російського МЗС Сергієм Лавровим закликав "негайно звільнити" Надію Савченко, повідомляється на сайті Держдепу.

Адвокат Савченко Ілля Новіков повідомив, що льотчицю можуть обміняти на російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва. Вирок їм винесуть в понеділок, проте для обміну потрібно, щоб він набрав чинності, а це станеться не раніше ніж через місяць, повідомив інший адвокат Савченко Марк Фейгін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram