ГоловнаПолітика

Гройсман у Раді вишпетив т.в.о. міністра охорони здоров'я

"Зробіть, щоб це питання було вирішене. А якщо ні, тоді залиште свою посаду тим, хто може зробити".

Гройсман у Раді вишпетив т.в.о. міністра охорони здоров'я
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у Верховній Раді вишпетив першу заступницю міністра охорони здоров'я Олександру Павленко, яка очолює МОЗ після звільнення Олександра Квіташвілі.

Це сталося після того, як вона відповіла на запитання нардепа Оксани Корчинської про постачання ліків для онкохворих.

"Вам відомо, особливо вашому комітету, що ліки їдуть в Україну. Частину з них уже доставлено, частину розвезли в медустанови. Звичайно, не у 100% еквіваленті. Постачання - це процес, він відбувається протягом днів і місяців. Зараз ми перебуваємо в процесі постачання", - заявила Павленко Корчинській.

Гройсману не сподобався тон Павленко і те, що вона звернулася до Корчинської "пані Корчинська".

"Хочу звернути увагу заступника міністра охорони здоров'я, що перед вами народний депутат Корчинська, а не пані Корчинська. Це раз. Далі, якщо ви недопрацювали, ви скажіть і визнайте це. І зробіть, щоб це питання було вирішене. А якщо ні, тоді залиште свою посаду тим, хто може зробити це швидше. І не розповідайте, що там є ліки, а там немає", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, цього року закупівлі ліків на 2,2 мдрд грн для України здійснять ЮНІСЕФ, ПРООН та Crown Agents. Останній дісталися і дитяча, і доросла програми з онкології та онкогематології.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram