ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україну поставлено першу партію ліків, закуплених через міжнародні організації

У поставку входять ліки від туберкульозу та гемофілії

В Україну поставлено першу партію ліків, закуплених через міжнародні організації
Фото: Макс Требухов

В Україну надійшла перша партія ліків, закуплених Програмою розвитку ООН в рамках закупівель препаратів Міністерством охорони здоров'я через міжнародні організації. Про це сьогодні під час колегії в міністерстві повідомив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі

У першу поставку входять ліки від туберкульозу та гемофілії. За словами Квіташвілі, закупівлі через міжнародні організації дозволили заощадити значні кошти. "Тільки у напрямку ПРООН економія становить в середньому 40%", - зазначив міністр і додав, що схеми і відкати в минулому.

"Багато країн проходять цей шлях за 18 місяців - 2 роки, а ми змогли пройти його менше ніж за рік", - прокоментував Квіташвілі перехід на міжнародні закупівлі.

Разом з тим, як уже писав LB.ua, говорити про успішний перехід ще рано. Так, в Україна повністю закінчилися запаси кількох найважливіших вакцин. ЮНІСЕФ готовий почати поставки, але більшість вакцин, з якими працює організація, не мають реєстрації в нашій країні. Також існує гострий дефіцит препаратів для лікування онкохворих дітей. У списку ліків, які британська компанія Crown Agents запропонувала для закупівлі МОЗ, є препарати сумнівної якості. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram