ГоловнаПолітика

МЗС України закликало Росію забезпечити охорону дипломатичних установ

Україна акцентувала на категоричній недопустимості актів вандалізму

МЗС України закликало Росію забезпечити охорону дипломатичних установ
Фото: http://zakonplus.com.ua

Міністерство закордонних справ України звернулося до російської сторони із закликом забезпечити повну охорону дипломатичних і консульських установ у зв'язку із запитами щодо вчинення актів вандалізму.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру відомства.

"У зв'язку із запитами про вчинення актів вандалізму проти дипломатичних установ України і Російської Федерації звертаємо увагу на відповідну заяву Міністерства внутрішніх справ України. У ній було підтверджено відданість нашої держави міжнародно-правовим зобов'язанням, акцентовано на категоричній недопустимості вчинення таких протиправних дій і на притягненні до відповідальності за це відповідно до чинного законодавства України", - сказано в коментарі МЗС.

Зі свого боку МЗС України закликало Російську Федерацію забезпечити повну охорону дипломатичних і консульських установ України на своїй території і не допускати неправомірних дій стосовно представників і майна української держави.

Нагадаємо, 9 березня в Києві молоді люди закидали посольство Росії в Києві пляшечками зі зеленкою і яйцями.

У ніч на 6 березня невідомі напали на посольство Російської Федерації в Києві і розбили скло автомобілів, припаркованих біля будівлі.

В Одесі консульство РФ закидали яйцями і фарбою.

Водночас 8 березня в Санкт-Петербурзі представники незареєстрованої російської політичної партії "Другая Россия" закидали яйцями та запаленими фаєрами консульство України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram