ГоловнаПолітика

Штаб Буряка побоюється фальсифікацій у Запоріжжі. Заява

Провладному кандидатові Фролову можуть "домалювати" голоси.

Штаб Буряка побоюється фальсифікацій у Запоріжжі. Заява
Фото: www.ipnews.in.ua

Штаб кандидата на посаду мера Запоріжжя Володимира Буряка, який перемагає на виборах за даними екзит-полів, заявляє про загрозу фальсифікації волевиявлення в місті. На місцевому сайті "Індустріалка" з'явилася відповідна заява. Подаємо її повністю:

"Штаб кандидата на посаду міського голови Запоріжжя Володимира Буряка має інформацію про те, що влада вирішила йти на зрив підрахунку результатів другого туру виборів міського голови Запоріжжя, на якому, згідно з даними екзит-полів провідних соціологічних служб, з відривом близько 30 тис. голосів переміг Володимир Буряк.

Про підготовку масштабних фальсифікацій також свідчать:

  • заява народного депутата України від Блоку Петра Порошенка Сергія Березенка про те, що партія влади не допустить перемоги опозиційного кандидата в Запоріжжі;
  • заява в ЗМІ заступника керівника фракції БПП Ігоря Кононенка про перемогу кандидата від БПП в Запоріжжі Миколи Фролова;
  • заява Миколи Фролова в соцмережі про те, що він перемагає в другому турі;
  • заява на мітингу на підтримку Миколи Фролова, що відбулася 13 листопада, про можливу організацію "майдану" в Запоріжжі в разі програшу кандидата від влади;
  • введення полку "Азов" у Запоріжжя за три дні до другого туру виборів і публічні погрози застосувати зброю, якщо результат голосування їх не задовольнить.

Зараз нам надходять повідомлення з різних районів міста про масові скупчення громадян спортивної статури біля виборчих дільниць і територіальних виборчих комісій. На наші повідомлення в правоохоронні органи реакції не було.

Нагадаємо, що, згідно з результатами екзит-полу, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення "Студії "1+1", Володимир Буряк набрав у другому турі 55,9%, Микола Фролов - 44,1%. За даними екзит-полу Інституту Горшеніна, Володимир Буряк набрав 57,5%, Микола Фролов - 42,5%. Розрив в абсолютних цифрах становив близько 30 тис. голосів.

У зв'язку з надзвичайною ситуацією, що склалася в Запоріжжі, щоб уникнути дестабілізації ситуації в місті, ми звертаємося особисто до Президента України Петра Порошенка як гаранта Конституції і виборчого права громадян зупинити свавілля своїх чиновників.

Ми закликаємо владу:

відмовитися від планів масштабної фальсифікації народного волевиявлення;

надати результати і методику соціологічних досліджень, назву соціологічної служби, що проводила дослідження, на підставі якого представниками влади були зроблені заяви про перемогу Миколи Фролова.

Також ми закликаємо міжнародних спостерігачів і центральні ЗМІ взяти участь у забезпеченні прозорого, відповідного демократичним стандартам підрахунку голосів.

Зі свого боку ми зробимо все можливе для захисту волевиявлення громадян і збереження миру і стабільності в нашому місті".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram