ГоловнаПолітика

Порошенко анонсував повернення "Зорі" - "Машпроект" на міжнародний ринок

Тепер замість РФ ключовим партнером підприємства є Індія.

Порошенко анонсував повернення "Зорі" - "Машпроект" на міжнародний ринок
Фото: president.gov.ua

Державне підприємство НВКГ "Зоря" - "Машпроект" відновлює свою присутність на міжнародному ринку після того, як від його продукції відмовилася Росія.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко під час робочого візиту на це підприємство в Миколаєві, повідомляє Укрінформ.

«Мені приємно, що "Зоря"-"Машпроект" відновлює свою присутність на міжнародному ринку, і важлива заслуга в цьому всього колективу заводу на чолі з директором Костянтином Картошкіним. Це людина, якою я пишаюся, яка днює і ночує на роботі. І він працює в моїй команді. Здавалося б, що робити, коли 70% продукції йшло в Росію, а тепер "Газпром" не купує наші турбіни. Росія думала поставити нас на коліна... Не дочекаються - з таким народом, з таким колективом і з такими керівниками", - сказав Порошенко.

Президент також взяв участь у запуску і випробуванні морського двигуна і газотурбінного агрегату, які "Зоря" - "Машпроект" будує для кораблів ВМС Індії.

Зараз Індія є ключовим партнером цього підприємства у сфері постачання корабельних силових установок. Миколаївські машинобудівники беруть участь у сучасних проектах для військово-морських сил цієї країни. Завод також планує вийти на новий рівень взаємодії - йдеться про співпрацю з індійськими інжиніринговими компаніями в галузі створення газотурбінних установок.

Миколаївське ДП НВКГ "Зоря" - "Машпроект" - один з лідерів світового газотурбобудування. Понад 95% його продукції йде на експорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram