ГоловнаПолітика

Тернопільська облрада вимагає повернути "п'яту графу"

"Свобода" хоче бачити національність у документах.

Тернопільська облрада вимагає повернути "п'яту графу"

Тернопільська обласна рада, в якій більшість належить націоналістам зі "Свободи", вимагає повернути графу "Національність" у документах.

"Ми, депутати Тернопільської обласної ради, просимо Верховну Раду України... повернути етнічним українцям і представникам національних меншин України право мати запис про національність у реєстраційних державних документах. У порядку законодавчої ініціативи внести до Верховної Ради України законопроект про відновлення графи "Національність" у паспорті, свідоцтві про народження, свідоцтві про шлюб, свідоцтві про усиновлення, свідоцтві про смерть, заяві про народження дитини, заяві про шлюб та в інших реєстраційних документах", - цитує звернення депутатів прес-служба обласної ради.

Нагадаємо, що "Свобода" вже не вперше просуває ідею повернення графи "Національність". 2013 року представники цієї партії навіть зареєстрували відповідний законопроект.

Графа "Національність" була обов'язковою в Радянському Союзі, що створювало проблеми для представників окремих народів, наприклад євреїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram