ГоловнаПолітика

СБУ почала процедуру заочного засудження двох бойовиків у "справі 2 травня"

Фому і Гамбіта викликали на допит в одеське управління СБУ.

СБУ почала процедуру заочного засудження двох бойовиків у "справі 2 травня"
Станислав "Гамбит" Культа

Служба безпеки України через "Урядовий кур'єр" викликала двох підозрюваних у "справі 2 травня" для вручення підозр у зазіханні на територіальну цілісність України.

Громадянина Росії Олексія Фомінова (Фома, командир загону "Одеса" при "ЛНР") і українця Станіслава Культу (Гамбіт, бойовик загону "Спарта" при "ДНР") викликають у слідчий відділ Управління СБУ в Одеській області 20 жовтня на 10:00 для вручення письмового повідомлення про підозру, допит як підозрюваних і надання доступу до матеріалів досудового розслідування.

Їх обох підозрюють у спробі вчинення дій, які передбачені ч. 2 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж, території або державного кордону України з порушенням порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або в поєднанні з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі) Кримінального кодексу.

Публікація повісток необхідна для початку процедури заочного засудження бойовиків згідно із законом про невідворотність покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, суспільної безпеки та корупційні злочини.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі під час заворушень загинули 48 людей, ще 247 постраждали. Сутички в центрі міста спалахнули ближче до вечора між уболівальниками ФК "Чорноморець" і "Металіст", з одного боку, і проросійськими прихильниками Антимайдану - з іншого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram