ГоловнаПолітика

МЗС назвало одне з пріоритетних завдань України в Раді Безпеки ООН

Клімкін запевнив, що Україна буде боротися, щоб у порядку денному стояли питання миру, стабільності і безпеки.

МЗС назвало одне з пріоритетних завдань України в Раді Безпеки ООН
Фото: 24.ua

Україна постарається під час свого непостійного членства в РБ ООН ввести правовий механізм притягнення винних у катастрофі літака Malaysia Airlines до відповідальності.

Про це глава МЗС Павло Клімкін сказав за підсумками засідання Генеральної асамблеї ООН, у якому Україну обрали непостійним членом РБ ООН, передає УНІАН.

Міністр зазначив, що з обранням України непостійним членом Ради Безпеки ООН, порядок денний на засіданнях має бути всебічним.

"Ми будемо боротися на Раді Безпеки за те, щоб весь порядок денний стосувався миру, стабільності і світової безпеки. Але там будуть питання, які мають особливе значення для України. І для мене трагедія MH17 є однією з таких справ. Тому що перш за все ми повинні чітко притягнути винних злочинців до правосуддя і для цього ми повинні мати правовий механізм. Нам необхідний відповідальний, об'єктивний і прозорий правовий механізм. Що може бути кращим варіантом, ніж схвалення такого механізму Радою Безпеки?", - заявив Клімкін.

Міністр запевнив, що Україна підтримуватиме всі зусилля міжнародного співтовариства для досягнення стабільності і безпеки у світі.

Нагадаємо, 13 жовтня голова Ради Безпеки Нідерландів Чіббе Яустра оприлюднив звіт про розслідування катастрофи рейсу МН17, в якому зазначається, що літак рейсу МН17 було збито в повітрі на сході України ракетою з "Бука". Також встановлено, що ракета була випущена з місцевості площею 320 кв. км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram