ГоловнаПолітика

МЗС вимагає зупинити конвеєр судових розправ Росії над українцями

Київ закликає звільнити безпідставно засуджених "жертв агресивної політики Кремля".

МЗС вимагає зупинити конвеєр судових розправ Росії над українцями
Фото: Макс Требухов

Міністерство закордонних справ України висловило категоричний протест у зв'язку з рішенням влади Російської Федерації засудити до 6 років позбавлення волі 73-річного громадянина України Юрія Солошенка, якого в серпні 2014 року було арештовано ФСБ і звинувачено у шпигунстві.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"МЗС України вимагає зупинити конвеєр судових розправ Російської Федерації над громадянами України, звільнити безпідставно засудженого Юрія Солошенка та інших громадян України - жертв агресивної політики Кремля", - йдеться в повідомленні українського зовнішньополітичного відомства.

У МЗС України підкреслили, що тривале утримання Солошенка під арештом (14 місяців), відмова в задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу на не пов'язаний з утриманням під вартою, недопуск протягом майже 9 місяців консульських посадових осіб України до ув'язненого співвітчизника, проведення судових слухань у закритому режимі "свідчить про тиск на ув'язненого громадянина України з метою отримання "потрібних" слідству показань і упередженість розгляду справи".

Нагадаємо, 14 жовтня Московський міський суд визнав громадянина України Юрія Солошенка, колишнього гендиректора держпідприємства "Виробниче об'єднання "Зоря" (Полтава), винним у скоєнні злочину, передбаченого статтею 276 КК РФ (шпигунство) і засудив до шести років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму. За заявою прес-центру ФСБ Росії, Солошенко намагався контрабандним шляхом вивезти секретні комплектуючі до ЗРК С-300.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram