ГоловнаПолітика

США виділили $15 млн на гумдопомогу Донбасу

Загальний обсяг американської гуманітарної допомоги сягнув $84 млн.

США виділили $15 млн на гумдопомогу Донбасу
Фото: finance.obozrevatel.com

США оголосили сьогодні про надання майже 15 млн доларів додаткової гуманітарної допомоги для тих, хто постраждав через конфлікт на сході України.

Тож загальний обсяг гуманітарної допомоги США для сходу України з початку кризи сягне майже 84 млн доларів, повідомляє посольство США в Україні.

15 млн доларів надано Агентством США з міжнародного розвитку. Вони будуть спрямовані на забезпечення тимчасового житла більш ніж 35 тис. людей наступного зимового періоду. Також цю допомогу буде використано для забезпечення постраждалих чистою питною водою і дотримання належного гігієнічно-санітарного режиму, щоб запобігти поширенню хвороб. Крім того, ця допомога буде надавати можливості для працевлаштування, щоб люди і підприємства повернулися до нормального життя, і допоможе домогосподарствам відновити втрачене.

США знову закликали забезпечити повний і безперешкодний доступ до всієї території зони конфлікту, щоб розподілити гуманітарну допомогу.

Нагадаємо, 30 вересня США збільшили на $7,5 млн обсяг гуманітарної допомоги для постраждалих внаслідок конфлікту на сході України. У результаті загальна сума допомоги США від початку кризи сягнула $69 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram