ГоловнаПолітика

Київрада ввела систему електронних петицій громадян

Звернення прийматимуть для розгляду за умови збору 25 тис. підписів протягом 3 місяців

Київрада ввела систему електронних петицій громадян
Фото: Макс Требухов

Київська міська рада схвалила можливість розгляду електронних петицій і звернень громадян.

За відповідний проект рішення проголосував 81 депутат за мінімально необхідного 61.

Тепер кожен громадянин, який зареєструється на сайті Київради, вказавши всі дані, матиме можливість у відповідному розділі заповнити типову форму звернення, яке зареєструє відповідний структурний підрозділ Київради.

Після реєстрації петиції на сайті вона повинна набрати 10 тис. електронних підписів протягом 3 місяців з моменту публікації. Після цього звернення розглянуть органи чи посадові особи, яким воно адресоване, і винесуть на пленарне засідання.

"Петицію, яка не набрала необхідної кількості електронних підписів, автор може винести на обговорення знову", - зазначив один з ініціаторів рішення, заступник міського голови-секретар Київради Олексій Резніков.

"Електронні звернення або петиції, що містять наклеп і образи, заклики до розпалювання національної, расової, релігійної ворожнечі, насильницької зміни державного ладу, реєструватися не будуть", - додав він.

Нагадаємо, 29 серпня запрацював офіційний сайт із петиціями до Президента. Електронна петиція до Президента, Верховної Ради або Кабміну буде обов'язковою для розгляду за умови, що її підтримають щонайменше 25 тис. громадян протягом 20 днів. Органи місцевого самоврядування будуть установлювати власні вимоги за кількістю підписів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram