ГоловнаПолітика

АП визнала зрив розгляду петиції про зброю

Дмитро Шимків попросив вибачення за те, що відповідь не дали вчасно.

АП визнала зрив розгляду петиції про зброю
Дмитрий Шимкив
Фото: Вадим Крутивус

Заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків визнав, що відповідь на першу петицію Президентові, яка зібрала необхідні 25 тисяч голосів, не дали вчасно.

"Сьогодні ми мусили розмістити відповідь на перше петицію. Петиція набрала 25 тисяч голосів 4.09. 08.09 ми перевели її в статус "на розгляді". Протягом 10 днів ми мусили опублікувати відповідь, тобто 22.09. Змушений констатувати, що внутрішні процеси не спрацювали і зобов'язання не виконано. Треба вміти визнавати помилки і працювати над їхнім виправленням. Особисто прошу вибачення в усіх, хто підписав петицію, за затримку з відповіддю", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, 29 серпня Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив порядок розгляду електронних петицій, адресованих Президентові України, і дав старт роботі відповідного сайту.

Першою петицією, яка зібрала 25 тисяч голосів, необхідних для отримання відповіді, стало звернення з проханням доповнити статтю 27 Конституції України словами про те, що "кожен громадянин України має право на вільне володіння вогнепальною зброєю".

Публічне оголошення про підтримку чи непідтримку головою держави електронної петиції мали розмістити на сайті Президента України, а його відповідь - у спеціальному розділі з питань електронних петицій.

20 вересня Порошенко публічно виступив проти вільного носіння зброї в Україні, пославшись на соцопитування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram