ГоловнаПолітика

Швайка зібрався йти в мери Харкова

Один із лідерів ВО "Свобода" має намір балотуватися на місцевих виборах 25 жовтня

Швайка зібрався йти в мери Харкова
Игорь Швайка
Фото: Сергей Нужненко

Колишній міністр агрополітики та продовольства, один із лідерів партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" Ігор Швайка має намір балотуватися в мери Харкова на місцевих виборах 25 жовтня.

Про це він заявив на судовому засіданні з обрання йому запобіжного заходу як підозрюваному у справі про масові заворушення біля будівлі Верховної Ради 31 серпня.

За його словами, вже є попереднє рішення партії про його висунення на посаду мера Харкова. Це рішення буде затверджено на найближчому з'їзді політичної сили. Зазначимо, що ВО "Свобода" має намір провести позачерговий з'їзд у вересні.

Швайка також підкреслив, що факт його висунення на пост мера свідчить про те, що він не має наміру переховуватися від слідства.

Нагадаємо, нинішній мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що балотуватиметься на місцевих виборах від партії "Відродження". Стосовно нього порушено кримінальну справу. Генпрокуратура підозрює його за трьома статтями Кримінального Кодексу. Зокрема, його звинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством активістів харківського Євромайдану. Сам Кернес своєї провини не визнає і вважає справу сфальсифікованою. При цьому засідання суду постійно переносяться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram