ГоловнаПолітика

Генпрокуратура порушила справу за статтею "теракт" за фактом сутичок біля Ради

Постраждали понад 130 правоохоронців, 11 цивільних, у тому числі - неповнолітній, і троє представників ЗМІ

Генпрокуратура порушила справу за статтею "теракт" за фактом сутичок біля Ради
Фото: www.segodnya.ua

Генеральний прокурор Віктор Шокін взяв на особистий контроль координацію і хід досудового розслідування подій біля будівлі Верховної Ради 31 серпня.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

За словами Шокіна, з урахуванням даних, отриманих слідством, тут має місце терористичний акт.

"Також я вважаю, що є ознаки злочину статті 255 Кримінального кодексу - це створення злочинної організації", - зазначив генпрокурор.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ст. 348 Кримінального кодексу (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця), ч. 3 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 293 (групове порушення громадського порядку), ч. 2 ст. 294 (масові заворушення), ч. 3 ст. 258 (терористичний акт).

Розслідування проводять 64 слідчі. Процесуальне керівництво здійснює група з 23 прокурорів ГПУ та прокуратури міста Києва. Як свідків допитано понад 50 осіб, як потерпілих - 35 осіб.

"Серед постраждалих понад 130 правоохоронців, 11 цивільних осіб, у тому числі - неповнолітній, і троє представників ЗМІ", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в понеділок під Верховною Радою сталися сутички між силовиками і мітингувальниками. Після позитивного голосування парламенту за зміни до Конституції мітингувальники пішли штурмом на Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у ряди міліції та Нацгвардії бойову гранату, яка дотепер забрала три життя.

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що вибуховий пристрій кинув 21-річний боєць добровольчого батальйону "Січ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram