ГоловнаПолітика

Яценюк залишився не задоволений станом флагмана українських ВМС

Прем'єр отримав можливість порівняти "Сагайдачного" з американським есмінцем.

Яценюк залишився не задоволений станом флагмана українських ВМС
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк залишився не задоволений українським фрегатом "Гетьман Сагайдачний" після того, як порівняв його з американським крейсером Donald Cook. Він дав це зрозуміти на засіданні уряду в середу.

"Степане Тимофійовичу, 2018 року має відбутися повна реконструкція. Я думаю, що вам потрібно запросити фахівців "Укроборонпрому", командира "Сагайдачного" і тих, хто знається на модернізації. Завдання - невідкладно розробити проект модернізації "Гетьмана Сагайдачного". Тому що порівняння з американським крейсером USS Donald Cook... різне. Саме тому на флагман українського флоту в бюджеті на наступний рік мають бути передбачені кошти на модернізацію", - сказав Яценюк.

Прем'єр був на "Сагайдачному" і на Donald Cook учора в рамках відкриття морських навчань "Сі Бриз-2015». Під час перебування на палубі флагмана вітчизняних ВМС обговорювалося питання передачі нового і модернізованого технічного оснащення від ВМС США для "Гетьмана Сагайдачного".

Яценюк також додав, що миколаївські суднобудівники повинні розпочати будівництво чотирьох корветів. Перший корабель проекту 58250 під назвою "Володимир Великий" заклали на Чорноморському суднобудівному заводі ще 2010 року, але так і не побудували через відсутність фінансування. При цьому, згідно з програмою будівництва, всі чотири кораблі повинні спустити на воду один за одним до 2023 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram