ГоловнаПолітика

Порошенко нагородив гвардійців, які охороняли Раду 31 серпня

Нагороди бійцям вручив заступник голови АП Андрій Таранов

Заступник голови Адміністрації Президента Андрій Таранов вручив державні нагороди бійцям Національної гвардії, які протистояли провокаціям біля Верховної Ради 31 серпня.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

Високими державними нагородами відзначено 15 воїнів Національної гвардії, серед яких трьох нагородили посмертно: орденом "За мужність" III ступеня відзначили старшого солдата Ігоря Дебріна, солдата Олександра Костіна, солдата Дмитра Сластнікова.

Цією нагородою також відзначили солдатів Богдана Дацюка і Віталія Шияна. Медаллю "За військову службу Україні" нагороджено 10 офіцерів і солдатів Нацгвардії. Нагороди від імені Президента України вручив Таранов, який відвідав кожного з нагороджених бійців у госпіталі Міністерства внутрішніх справ і столичній лікарні №17.

Фото: president.gov.ua

Таранов також узяв участь у церемонії прощання із загиблим бійцем Нацгвардії - старшим стрільцем солдатом Ігорем Дебріним, яка відбулася в Навчальному центрі НГУ в селі Нові Петрівці, де він зачитав Указ Президента і передав орден командирам загиблого героя.

Фото: president.gov.ua

Нагадаємо, у сутичках під Радою постраждала 141 людина, з них 131 - міліціонери і гвардійці. 31 серпня від поранення помер військовослужбовець Нацгвардії, старший солдат Ігор Дебрін, 1990 року народження. 1 вересня померли ще два бійці, які отримали поранення під час сутичок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram