ГоловнаПолітика

Порошенко закликав світ об'єднатися проти російської агресії у 70-ту річницю закінчення війни

Сьогодні питання війни і миру знову на першому місці

Порошенко закликав світ об'єднатися проти російської агресії у 70-ту річницю закінчення війни
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко звернувся до українців з нагоди 70-ї річниці закінчення Другої світової війни.

Як повідомляє офіційний сайт Президента, у своєму зверненні Порошенко зазначив, що важкий урок Другої світової війни, на жаль, засвоїли не всі, і сьогодні питання війни і миру знову на першому місці.

"Російська Федерація, цинічно розтоптавши міжнародне право, анексувавши Крим і розвівши збройний конфлікт на Донбасі, сьогодні знову руйнує систему європейської і світової безпеки. Зухвала російська агресія становить загрозу не тільки для України, а й для всього цивілізованого світу, його безпеки і стабільності. Криваві уроки Другої світової війни не повинні бути марними. Зупинити агресора можна тільки об'єднаними зусиллями, як це було 70 років тому", - заявив Президент.

Порошенко наголосив, що нинішня підтримка України переважною більшістю світових і європейських лідерів говорить про те, що міжнародна спільнота усвідомлює безперспективність політики "умиротворення" агресора.

"Саме тому сьогодні, відзначаючи 70-ту річницю закінчення Другої світової війни і віддаючи данину пам'яті десяткам мільйонів загиблих, ми звертаємося до всіх народів вільного світу із закликом єдиним фронтом рішуче виступити проти російського агресора, який почав неоголошену "гібридну" війну проти суверенної України", - зазначив Порошенко.

Президент окремо звернувся до ветеранів, учасників українського визвольного руху, а також до бійців антитерористичної операції на Донбасі.

"Пам'ять про подвиг наших дідів і прадідів у роки Другої світової війни і нинішня боротьба за суверенітет і територіальну цілісність країни сьогодні як ніколи об'єднали український народ. Ця пам'ять була, є і завжди буде залишатися священною для кожного з нас", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко звільнив від податків пенсії учасників Другої світової.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram