ГоловнаПолітика

"ДНР" і "ЛНР" відкинули проект нової Конституції України

Сепаратисти не побачили в документі особливого статусу.

"ДНР" і "ЛНР" відкинули проект нової Конституції України
Фото: EPA/UPG

Представники "ДНР" і "ЛНР" на переговорах у Мінську заявили, що проголосований у першому читанні проект змін до Конституції України "не має нічого спільного з мінськими угодами".

"Проект поправок до Конституції України, який сьогодні Верховна Рада прийняла в першому читанні, не має нічого спільного з мінськими угодами, саме тому не допоможе врегулювати кризу на Донбасі. Зміни до Конституції України повинні включати законодавче закріплення особливого статусу Донбасу. А те, що відбувається зараз у Раді, ми не визнаємо", - подає сепаратистське агентство ДАН заяву представника "ДНР" Дениса Пушиліна.

Він додав, що завтра на зустрічі робочої підгрупи з політичних питань укотре передасть поправки до Конституції України від імені "ДНР" і "ЛНР".

Зі свого боку представник "ЛНР" Владислав Дейнего також висловив невдоволення правками до Конституції України.

"Ні про яку децентралізацію там мови немає. Навпаки, йдеться про централізацію влади, запроваджується інститут префектів, які повністю консолідують контроль над місцевим самоврядуванням у країні. Тож конкретно цей процес, який зараз триває, ніяк не пов'язаний з мінськими угодами", - цитує Дейнега РИА Новости.

Нагадаємо, в понеділок Верховна Рада проголосувала в першому читанні проект змін до Конституції з приводу децентралізації. Одна з норм документа передбачає, що особливості самоврядування в підконтрольних сепаратистам районах Донбасу визначаються окремим законом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram