ГоловнаПолітика

Україна продала два бойові вертольоти за ціною цивільних (оновлено)

Ціни на вертольоти занизили на 5 млн грн

Україна продала два бойові вертольоти за ціною цивільних (оновлено)
Фото: modernweapon.ru

Посадові особи Нацгвардії і підприємства-експортера продали два бойові вертольоти Мі-24Р з озброєнням, приховавши їхнє військове призначення.

Як повідомляє Головна військова прокуратура, для цього вони підробили акти прийому-передачі вертольотів. У результаті ціни на них занизили на суму майже 5 млн грн.

Досудове розслідування веде прокуратура Центрального регіону України (охоплює Київську, Сумську, Чернігівську, Черкаську, Полтавську, Житомирську та Харківську області).

Інших деталей у повідомленні не вказано.

Тим часом у Нацгвардії заявили, що нинішнє командування не причетне до цього факту.

"У деяких ЗМІ з'явилася інформація про продаж Національною гвардією двох вертольотів за заниженими цінами. Цей факт мав місце за часів існування внутрішніх військ під командуванням

Станіслава Шуляка, який зараз перебуває в розшуку. Проводяться слідчі дії. Командування Національної гвардії України до цього факту ніяк не причетне", - йдеться в повідомленні на сайті НГУ.

Нагадаємо, що за час АТО українські військові втратили близько 10 вертольотів Мі-8 та Мі-24, а також вісім літаків (Ан-30Б, Ан-26, Іл-76, два МіГ-29, два Су-25, Су-24М).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram