ГоловнаПолітика

Порошенко повідомив про затримання вбивці офіцера СБУ (оновлено)

Денис Гордєєв намагався покинути Україну

Сьогодні вранці під час спроби нелегально перетнути державний кордон підрозділ Служби безпеки України затримав вбивцю офіцера СБУ Віктора Мандзика, застреленого 21 березня у Волновасі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив президент України Петро Порошенко.

"Як я й обіцяв сім'ї загиблого, для мене і для СБУ це є справою честі. Операція триває, всі, хто був причетний до вбивства нашого офіцера, будуть знайдені та покарані!" - додав він.

Порошенко оприлюднив фото затриманого.

Фото: facebook.com/petroporoshenko

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський у своєму фейсбуці уточнив, що затримано Дениса Гордєєва.

Гордєєва затримала спеціальна група контррозвідки СБУ спільно з Управлінням СБУ в Закарпатській області. У нього вилучено пістолет ТТ і набої до нього

Затриманий переховувався від правоохоронців, пересувався Україною і планував виготовити фальшиві документи, щоб виїхати за кордон.

Лубківський також оприлюднив фото затриманого.

Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi

Нагадаємо, 21 березня у Волновасі застрелили офіцера СБУ. Його вбили під час спроби затримати три фури з контрабандою, які намагалися переправити на територію так званої ДНР.

За підозрою в причетності до злочину затримали близько 10 осіб, частина з яких, як визнала Дніпропетровська ОДА, раніше

проходили службу в батальйоні "Дніпро-1". Ім'я підозрюваного, який безпосередньо натиснув на спусковий гачок, - Денис Гордєєв. Він є помічником нардепа Андрія Денисенка, близького до екс-губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського. Гордєєва відразу затримати не вдалося. МВС оприлюднило орієнтування на Гордєєва і його фото.

Фото: http://mvs.gov.ua

Голова СБУ Валентин Наливайченко заявляв, що злочинне угруповання отримувало підтримку і фінансування з боку чиновників Дніпропетровської обласної держадміністрації, зокрема від заступників губернатора Геннадія Корбана та Святослава Олійника. Денисенко, як заявляв раніше Аваков, намагався тиснути на слідство.

Корбан і Олійник відкинули причетність до підтримки цього ОЗУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram