ГоловнаПолітика

Суд продовжив арешт підозрюваним у вбивстві співробітника СБУ на тлі заворушень

Арештанти зламали решітку в клітці після закінчення строку тримання під вартою.

Суд продовжив арешт підозрюваним у вбивстві співробітника СБУ на тлі заворушень
Фото: dn.npu.gov.ua/

Приморський районний суд Маріуполя у вівторок продовжив арешт шістьом підозрюваним у вбивстві співробітника СБУ Віктора Мандзіка в березні минулого року.

Про це повідомляється на сайті поліції Донецької області.

Термін утримання підозрюваних під вартою закінчився о 17:00 понеділка. Вони зламали решітку в клітці і намагалися вийти з будівлі суду. Однак за наказом начальника поліції області В'ячеслава Аброськіна бійці спецназу їх затримали. Засідання суду супроводжувалося заворушеннями - група підтримки затриманих і їхні родичі намагалися їх звільнити.

У зв'язку зі спробою затриманих вийти з-під варти відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.393 Кримінального кодексу (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти).

Розгляд питання про продовження підозрюваним у вбивстві співробітника СБУ запобіжного заходу тривало три доби. Засідання затягувалося через постійні виклики медиків до підслідних. Увечері 26 червня п'ятьох з шести підслідних в зв'язку зі скаргами на погіршення самопочуття доставили в лікарню. Медики не підтвердили погіршення стану здоров'я підозрюваних, тому вранці пацієнтів виписано з медзакладу і знову доставлено в суд.

При перевезенні підслідних у зал суду їх родичі, в більшості - жінки, намагалися блокувати службовий автомобіль, перешкоджали діям поліцейських. Правоохоронці відтіснили людей. Ті заявили, що отримали травми під час сутички з поліцейськими.

Нагадаємо, 21 березня 2015 року в Волновасі застрелено офіцера СБУ Мандзіка. Його вбили під час спроби затримання фур із контрабандою, які намагалися переправити на територію так званої "ДНР".

27 березня Президент Петро Порошенко повідомив про затримання вбивці. За підозрою в причетності до злочину затримано близько 10 осіб, частина з яких, як визнала Дніпропетровська ОДА, раніше проходила службу в батальйоні "Дніпро-1". Ім'я підозрюваного, який безпосередньо натиснув на спусковий гачок, - Денис Гордєєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram