ГоловнаПолітика

Україна заборонила для росіян в'їзд за внутрішніми паспортами

Набувають чинності нові правила в'їзду росіян в Україну

Україна заборонила для росіян в'їзд за внутрішніми паспортами

Від сьогодні, 1 березня, громадяни Російської Федерації будуть в'їжджати в Україну за закордонними паспортами, а діти до 14 років мають бути вписаними в закордонний паспорт батьків або пересуватися за своїми закордонними паспортами.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Також у службі зазначили, що ті громадяни Росії, які до 1 березня в'їхали в Україну за внутрішніми паспортами, а діти - за свідоцтвом про народження, зможуть перебувати в Україні до 90 діб і безперешкодно повернутися в Росію.

Громадянам Росії, які пред'являтимуть внутрішні паспорти або свідоцтва про народження при в'їзді в Україну з 1 березня, буде відмовлено у цьому.

"Держприкордонслужба ще раз звертається до громадян України, які мають родичів чи знайомих у РФ, щоб вони поінформували їх про зазначені зміни і врахували цю інформацію при плануванні візитів в Україну", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, 30 січня цього року урядом прийнято постанову №23, якою зупинено дію окремих положень угоди між урядами України і Росії про безвізові поїздки громадян.

Як відомо, раніше громадяни Росії могли в'їжджати, перебувати і переміщатися по території України на основі паспорта громадянина Росії або свідоцтва про народження (для дітей віком до 14 років).

З 1 січня 2015 року РФ змінила законодавство, згідно з яким в'їзд на її територію для жителів більшості країн СНД здійснюється тільки за закордонними паспортами. За своїми внутрішніми паспортами до Росії можуть в'їжджати тільки жителі країн, що входять до Митного союзу, - Білорусі та Казахстану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram