ГоловнаПолітика

Екс-глава КМДА: Кличко не справляється і не розуміє Київ

Володимир Бондаренко розкрив одну з корупційних схем у міськадміністрації

Екс-глава КМДА: Кличко не справляється і не розуміє Київ
Фото: kievcity.gov.ua

Екс-глава КМДА Володимир Бондаренко вважає, що столичний градоначальник Віталій Кличко з керуванням Києвом не справляється.

"Кличко, на мій погляд, з містом не просто не справляється - він його не розуміє. І команду, окрім певних винятків, підібрав слабеньку", - зазначив Бондаренко в інтерв'ю LB.ua.

Він навів приклад однієї з корупційних схем, які зараз діють у Києві.

За його словами, у системі КП "Київжитлоспецексплуатація", яке має справу з експлуатацією всіх нежитлових приміщень, 30% таких приміщень немає в базі даних.

"А гроші від їхньої оренди хтось заробляє. Там є "бабуся" - її так і називають, у якої є повний комплект електронних і паперових даних на всі ці приміщення. Але як я вже сказав, 30% приховано, а ще приблизно стільки само перебуває на нульовій ставці оренди - начебто там розміщуються громадські організації. І ось ця "бабуся" просто виконує функції "смотрящого", - розповів він.

"У КЖСЕ, до речі, чимало мертвих душ... Тих, хто реально працює, набагато менше, ніж тих, хто влаштований офіційно. І таким чином теж триває страшне відмивання коштів. Це, до речі, один із небагатьох прибуткових департаментів. Попри це, нещодавно статутний фонд цієї організації поповнили великою сумою грошей. Це ще один приклад корупції", - додав Бондаренко.

Нагадаємо, Бондаренко вважає, що час Юлії Тимошенко у великій політиці ще не минув, оскільки владна команда "не вміє нічого, крім рейдерства".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram