ГоловнаПолітика

Кужель: торгово-промислова палата проти АТО

Президент ТТП намагається вплинути на ухвалення спеціального закону на період проведення АТО

Кужель: торгово-промислова палата проти АТО
Фото: Артем Атаманюк

Торгово-промислова палата виступає за ветування законопроекту, який спрощує видачу довідок малому і середньому бізнесу в умовах проведення антитерористичної операції.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявила народний депутат Олександра Кужель.

"Так би й тривало тихе існування палати, якби не почалася війна. В умовах проведення АТО про ТПП згадали всі - адже за законодавством торгово-промислова палата має право видавати довідки про форс-мажор. В законі "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції", якого так чекають мільйони людей, є пункт, який зобов'язує ТПП ці довідки МСБ видавати безкоштовно, а всім іншим підприємствам - за собівартістю", - написала Кужель.

"ТПП міркує інакше: кому - війна, а кому - мати рідна. І тому орган, покликаний начебто захищати і підтримувати бізнес, почав розсилати в усі інстанції, в тому числі, в міністерство економіки, Мін'юст та адміністрацію президента, гнівні листи з вимогою ветувати цей закон", - додала народний депутат.

"Нагадаю, що закон, крім вимог про безкоштовну видачу довідок щодо форс-мажору, скасовує пеню та штрафи за кредитами, забороняє стягувати орендну плату за користування землею та приміщень комунальної та державної форм власності, автоматично продовжує дію дозвільних документів. У законі є ще багато дуже потрібних норм, які необхідні як повітря і бізнесу, і звичайним людям. Але хіба може це зупинити функціонерів, які перймаються своїм вузьким інтересом і готові на все, щоб відстояти його. За всяку ціну", - написала Кужель.

З огляду на це вона висловила сподівання, що Президент зробить вибір на користь народу і не ветуватиме закон.

Нагадаємо, раніше Олександра Кужель вже звинувачувала президента Торгово-промислової палати Геннадія Чижикова в продовженні тісних "економічних" зв'язків із родиною екс-генпрокурора Пшонки, а також в обслуговуванні "сім'ї" Януковича та Сергія Курченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram