ГоловнаПолітика

Порошенко зробив Кучму перемовником у справі Донбасу (оновлено)

Екс-президент візьме участь у засіданні Україна - Росія - ОБСЄ в Донецьку

Порошенко зробив Кучму перемовником у справі Донбасу (оновлено)
Фото: Александр Ратушняк

Екс-президент України Леонід Кучма представлятиме Україну в групі з урегулювання ситуації на Донбасі (ОБСЄ, Росія, Україна).

Засідання Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану Президента щодо врегулювання ситуації на сході України відбудеться 23 червня в Донецьку, повідомляє прес-служба Президента України. Мета засідання - визначення етапів реалізації мирного плану.

Очікують, що в переговорах в Донецьку візьмуть участь спеціальний представник голови ОБСЄ Хайді Тальявіні і посол Російської Федерації Михайло Зурабов. За дорученням Порошенка в засіданні візьме участь другий президент України Леонід Кучма.

Перед від'їздом контактної групи в Донецьк Президент України Петро Порошенко приймав її учасників у Києві. "Участь Леоніда Кучми свідчить про високу увагу Президента України до цієї місії", - заявив голова Української держави.

Перше засідання Тристоронньої контактної групи відбулося 8 червня в Києві. Тоді Україну представляв посол України в Німеччині Павло Клімкін, нещодавно призначений міністром закордонних справ України. За дорученням Порошенка сьогодні в Люксембурзі на засіданні Ради ЄС із закордонних справ Павло Клімкін представить мирний план урегулювання ситуації на Сході країни.

Нагадаємо, в неділю президент РФ Володимир Путін заявив, що вітає початок контактів Віктора Медведчука з лідерами ДНР і ЛНР. Одночасно російські ЗМІ повідомили, що на переговорах з ДНР Медведчук отримав згоду представляти "самопроголошену республіку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram