ГоловнаПолітика

МВС звільнило 17 тис. міліціонерів

Міністерство очищає лави

МВС звільнило 17 тис. міліціонерів

З лав МВС звільнено майже 17 тисяч осіб за порушення законів.

Про це, як повідомляє прес-служба міністерства, розповів заступник міністра внутрішніх справ України - керівник апарату Сергій Чеботар.

"На сьогодні з МВС України звільнено майже 17 тисяч правоохоронців, які порушили присягу на вірність українському народу", - сказав він.

За словами Чеботаря, в правоохоронному відомстві триває активна боротьба з міліціонерами, які зрадили присягу, зокрема причетні до корупційних схем, торгівлі наркотиками та скоєння інших правопорушень.

"Нещодавно у Хмельницькій і Херсонській областях звільнили працівників, які були причетні до корупційних схем. На Чернігівщині та Харківщині правоохоронці були причетні до схем торгівлі наркотиками. На Тернопільщині було виявлено працівника міліції який намагався отримати майже 40 тисяч гривень неправомірної вигоди за надання відповідних послуг, а також за закриття кримінального провадження. Усіх осіб звільнили із займаних посад", - розповів заступник міністра.

Зараз у рамках реформи МВС розробляють систему перевірки кадрів та боротьби з корупцією, додав чиновник.

Нагадаємо, "антикризовий" закон, прийнятий Верховною Радою в березні, передбачає скорочення загальної чисельності МВС на 79 400 осіб (з 324 400 до 245 000).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram