ГоловнаПолітика

За час перемир'я бойовики вбили 11 військовослужбовців

МЗС вважає, що проросійським терористам не потрібен мир

За час перемир'я бойовики вбили 11 військовослужбовців
Архив
Фото: 62.ua

24 червня бойовики на Донбасі вбили 11 військовослужбовців. Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ України.

МЗС зазначає, що незаконні збройні формування, які підтримуються російською стороною, продовжують цинічно вбивати українських громадян.

"Вчора ввечері під Слов'янськом пострілом з ПЗРК було збито вертоліт Мі-8, в результаті чого загинули 9 українських військовослужбовців. Протягом дня в результаті обстрілу терористами блокпоста ЗСУ загинуло ще 2 і поранено 4 військовослужбовців", - йдеться в повідомленні.

За даними МЗС, всього з 20 червня сталося понад 40 інцидентів із застосуванням зброї з боку терористів.

"Ще раз переконуємося, що проросійським терористам не потрібен мир, вони прийшли з війною і не зупиняться ні перед чим у знищенні миру і безпеки в Україні", - заявляє МЗС.

Окрім того, Міністерство повідомляє про те, що 24 червня бойовики знову хотіли перешкодити евакуації 35 дітей з обмеженими можливостями Краматорського дитячого будинку "Антошка" до Харківської області. Після втручання персоналу дитбудинку терористам не дали вивезти силоміць дітей у Ростовську область Росії.

"Всі ці жахливі випадки свідчать, що, незважаючи на декларативні заяви Російської Федерації, російські терористи відчувають безкарність і заохочення. Москва жодного разу не засудила терористичні акти, принципово не висловлює співчуття щодо чисельних жертв, які мало не щодня зазнає Україна від зброї бойовиків і терористів", - заявляє МЗС.

"Україна закликає своїх міжнародних партнерів і весь цивілізований світ солідаризуватися у масштабній протидії агресії, яка проявляється на сході нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 20 червня президент Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всім силовим підрозділам, які беруть участь у АТО, з 22:00 20 червня до 10:00 27 червня.

23 червня у будівлі Донецької ОДА відбулися переговори з врегулювання конфлікту на сході України.

На зустріч прибули посол Росії в Україні Михайло Зурабов, два представники ОБСЄ, екс-президент України Леонід Кучма, Віктор Медведчук, "прем'єр-міністр" ДНР Олександр Бородай та депутат Олег Царьов. На переговорах "прем'єр" ДНР Олександр Бородай заявив, що бойовики зобов'язуються припинити вогонь до 27 червня.

Але терористи не припиняли вогонь по силах АТО на Донбасі. 24 червня стало відомо, що Порошенко не виключає скасування рішення про припинення вогню і віддав наказ українським військовим без вагань відкривати вогонь у відповідь на атаки терористів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram