ГоловнаПолітика

НАТО створить трастовий фонд для України, - Расмуссен

У Брюсселі розпочинається засідання міністрів закордонних справ країн НАТО

НАТО створить трастовий фонд для України, - Расмуссен
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що для України буде створено трастовий фонд у зв'язку з тим, що в Альянсі не бачать ознак виконання Росією своїх міжнародних зобов'язань. Про це Андерс Фог Расмуссен повідомив журналістів перед засіданням міністрів закордонних справ (МЗС) країн НАТО, інформує УНІАН.

За його словами, агресія Росії проти України призвела до призупинення практичної співпраці НАТО з Москвою. "Ми не бачимо жодних ознак того, що Росія поважає свої міжнародні зобов'язання. Сьогодні ми будемо обговорювати наші відносини з Росією і вирішимо, що робити далі", - заявив генсек НАТО.

"Ми також будемо говорити, як ми можемо покращити наше розуміння загроз, і як ми будемо з ними справлятися у довгостроковій перспективі. Водночас ми узгодимо пакет довгострокової допомоги Україні, включаючи створення нового трастового фонду", - сказав він.

Андерс Фог Расмуссен підкреслив, що на сьогоднішньому засіданні міністри говоритимуть про саміт в Уельсі, призначений на вересень, який "пройде в критичний для безпеки час, коли ми стикаємося зі старими і новими загрозами від Східної Європи до Північної Африки та Близького Сходу".

"Ми повинні продовжувати адаптувати нашу готовність та інвестувати наші можливості і партнерство. Сьогодні ми переглянемо заходи, які ми вже зробили для посилення нашої колективної безпеки. Наші зобов'язання щодо оборони всіх наших союзників залишаються незмінними", - підкреслив генсек НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram