ГоловнаПолітика

Верховний Суд: Тимошенко не можна було судити за директиви "Нафтогазу"

Оприлюднено текст рішення суду

Верховний Суд: Тимошенко не можна було судити за директиви "Нафтогазу"

Верховний Суд обґрунтував закриття "газової" справи проти Юлії Тимошенко тим, що Кабмін не мав повноважень затверджувати директиви для "Нафтогазу".

Як повідомляє прес-служба "Батьківщини", у вівторок захист екс-прем'єра отримав повний текст рішення Верховного Суду від 14 квітня про визнання невинності Тимошенко у "газовій справі".

"Кабінет Міністрів України не наділений повноваженнями затверджувати директиви суб'єктам господарської діяльності. Тому подання прем'єр-міністром Юлією Тимошенко директив для делегації НАК "Нафтогаз України" на переговори, що стосуються складання контрактів купівлі-продажу природного газу, не може розцінюватися як перевищення влади", - йдеться в документі.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році.

22 лютого 2014 Верховна Рада України прийняла рішення про виконання міжнародних зобов'язань зі звільнення Тимошенко з ув'язнення. Цього ж дня Тимошенко вийшла на свободу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram