ГоловнаПолітика

Влада Донецька домовилася з "Оплотом" про охорону будівель, - Тарута

Представники організації не захоплюють адмінбудівлі в регіоні

Влада Донецька домовилася з "Оплотом" про охорону будівель, - Тарута
Фото: Макс Левин

Активісти руху "Оплот" хоч  і поділяють певні погляди прихильників Донецької народної республіки, але при цьому допомагають офіційній влади захищати будівлі.

Про це розповів голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута на прес-конференції в Донецьку, повідомляє видання "ОстроВ".

"Це те крило, яке сьогодні готове допомагати нам в охороні основних об'єктів. Це "Оплот", і вони сьогодні допомагають забезпечувати безпеку", - сказав він.

"У них є спільні (з ДНР - ред.) дії, але є і жорсткі протиріччя у питанні агресивних, протиправних дій. Тому ми з ними провели діалог, ми з ними домовилися, що вони не будуть брати участь у захопленнях", - додав Тарута.

За його словами, вже зараз "оплотівці" допомагають забезпечувати безпеку і життєдіяльність Донецької міської ради, ТРК "Донбас" та телевежі.

Як відомо, активісти руху "Оплот" відомі нападами на представників Євромайдану, зокрема, у Харкові.

Губернатор також додав, що у разі реального відділення самопроголошеної Донецької народної республіки від України Донбас чекає катастрофа протягом двох-трьох тижнів.

"Для Донбасу ізоляція - це катастрофа, яка настане протягом 2-3 тижнів. Жодне підприємство Донбасу не зможе працювати в рамках ізольованої території і невизнаної ніякими країнами", - сказав він.

"Тому коли вони (прихильники ДНР - ред.) два місяці не отримають зарплату, вони скажуть: "Ні-ні, ми хочемо назад в Україну". У нас іншої перспективи не існує, ми можемо будувати своє щасливе майбутнє тільки в Україні", - резюмував губернатор.

Нагадаємо, самопроголошена "Донецька народна республіка" має намір 11 травня провести перший тур референдуму про статус області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram