ГоловнаПолітика

Лукашенко пообіцяв Путіну підставити плече

Президент Білорусі порадив своєму російському колезі не боятися західних санкцій

Лукашенко пообіцяв Путіну підставити плече
Фото: EPA/UPG

Білоруський президент Олександр Лукашенко пообіцяв підставити плече президентові РФ Володимиру Путіну, який став об'єктом критики Заходу, котрий звинувачує Росію в ескалації української кризи.

Про це Лукашенко сказав у Москві 8 травня на зустрічі з президентами Росії, Вірменії, Киргизії і Таджикистану, які входять в Організацію договору про колективну безпеку, пише zn.ua з посиланням на Reuters.

"Ви, Володимире Володимировичу, повинні знати, що ми будемо поруч, пліч-о-пліч. Це особливо важливо, Володимире Володимировичу, коли американці і Захід фактично пішли на ескалацію напруження, але це дуже теж важливо і небезпечно через економіку і фінанси", - сказав Лукашенко.

Захід, який ввів санкції проти низки російських чиновників і компаній за анексію Криму, загрожує розширити санкції проти Москви, якщо та не припинить втручання у внутрішні справи України.

Лукашенко, який став нев'їзним у ЄС і США після розгону протестів у 2010 році, назвав реакцію Заходу "неадекватною" і порадив Путінові не боятися західних санкцій, адже він має союзників в ОДКБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram